2012 metų apžvalga: seni virusai buvo pakeisti naujais

Kadangi laikas sparčiai bėga, o Kalėdos jau yra tiesiog už kampo, virusai.lt komanda nusprendė apibendrinti šiuos metus ir apžvelgti pagrindinius parazitus, kurie atakavo mus šiuo laikotarpiu. Iš tiesų, 2012 metais mes beveik pamiršome apie nesąžiningas programa, kurios priklauso ‘rogue anti-spyware’ kategorijai – internetiniai nusikaltėliai pradėjo akivaizdžiai daugiau dėmesio skirti ‘ransomware’ tipo virusams. Šios infekcijos yra kur kas pavojingesnės nei rogue programos ir jau sugebėjo išvilioti šimtus tūkstančių dolerių iš vartotojų.

Metų pradžioje daugiausia problemų turėjome su Security Shield ir Google redirect virusais. Per pirmąjį 2012 metų pusmetį atsirado milijonai kompiuterių vartotojų, kurie buvo užkrėsti Security Shield arba pastoviai kentėjo nuo nuolatinių peradresavimų į nepageidaujamus tinklalapius „Google“ ar kitose paieškos sistemose. Iš tiesų, sukčiai ir toliau naudoja tuos pačius nesąžiningus metodus, siekdami padidinti srautą į savo svetaines. Jie nelegaliai platina savo įrankių juostas (prisimenate Incredibar?) ir DNS parametrus keičiančius virusus, kurie dažniausiai yra parsisiunčiami kartu su nemokamomis programomis.

Tačiau didžiausia dalis mūsų dėmesio šiemet buvo skirta ‘ransomware’ kategorijos virusams. Nors jie dažniausiai yra platinami tuo pačiu būdu kaip ir kiti virusai, jie veikia kiek kitaip: vos patekę į sistemą, jie ją užblokuoja ir rodo netikrus įspėjimus, kaltinančius vartotoją įvairiais nusikaltimais. Nukentėjusysis dažniausiai yra informuojamas, kad jis buvo pastebėtas platinant autorių teisių saugomą turinį ar žiūrint vaikų pornografiją, ir vėliau paprašomas sumokėti baudą. Iš esmės, aukos kompiuteris paimamas įkaitu … Reikia pridurti, kad šie ransomware virusai naudoti vietinę vartotojo kalbą, rodo aukos IP adresą, naudoja įvairius logotipus ir kitus duomenis. Naujausi ransomware virusai buvo pastebėti naudojant web kamerą ir net „kalbėjo“ su savo auka!

Vienas labiausiai paplitusių šio viruso pavyzdžių yra, žinoma, FBI virusas. Ji ne tik sugebėjo užkrėsti didžiausią kiekį kompiuterių vartotojų, bet taip pat sugebėjo atkreipti tikrojo FTB biuro dėmesį į save. Kai šis virusas tapo atpažįstamas, jis buvo pakeistas FBI Green Dot Moneypak virusu, FBI Virus Black Screen ir FBI Online Agent virusu. Žinoma, jei jūs gyvenate Jungtinėje Karalystėje ir kažkur šiame regione, jūs girdėjote apie kitus Ukash virusus, tokius kaip Metropolitan Police virusas.

Verta prisimintai tai, jog yra daug kitų šalių, kurios yra įtrauktos į šių virusų platinimą. Jie visi kelia rimtą žalą nukentėjusiesiems, nes visas procesas yra automatizuotas ir linkęs užrakinti kompiuterio sistemą žaibiškai. Galiausiai, jei jūs dar nebuvote užsikrėtęs nė viena iš šių infekcijų, rekomenduojame instaliuoti patikimą anti-malware programą. Mūsų siūlomos programos: Spyware Doctor, SpyHunter, Malwarebytes Anti Malware, Hitman Pro.

Failai
Programos
Palygink